Részvételi feltételek

I. NEVEZÉS A RÓZSAFUTAMRA

A Rózsafutamon való induláshoz Nevezés szükséges.

Nevezni 2017. június 20-ig lehet a http://rozsafutam.hu/nevezes oldalon található online nevezési lap kitöltésével. A nevező által megadott email címre küldött ellenőrző link segítségével a beküldést követő 1 órán belül aktiválni kell a nevezést!

A Rózsafutamon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A résztvevők önkéntes jótékonysági nevezési díj megfizetésével a Karitáció Alapítvány Bohócdoktorainak munkáját segítik. A Rózsafutamon minden résztvevő önszántából, saját költségén és saját felelősségére vesz részt. Az esetlegesen okozott vagy elszenvedett károkért a Szervezők felelősséget nem vállalnak.

A nevezési lapon megadott személyes adatok kezeléséről a Adatvédelmi tájékoztatóban talál részletes információkat.

II. A RÓZSAFUTAMON INDULÓ JÁRMŰVEK

A Rózsafutamon induló járműveken a Szervezőkkel történt előzetes egyeztetést követően reklámfeliratok elhelyezhetők. Ezt a nevezés során a ‘Az autón reklámfelirat(ok) található(ak)’ rovat kitöltésével előre kell jelezni! A Szervezők fenntartják a jogot – a Nevezés véglegesítése előtt – a reklámfeliratokról készített fényképek bekérésére. Amennyiben a nevezés és a Rózsafutam között a reklámfeliratok változnak, a Résztvevőnek azt haladéktalanul jeleznie kell a Szervezők felé.  A Szervezők jogosultak a feltételnek nem megfelelő járműveket – akár a rajt előtt – kizárni a Rózsafutamról.

A Rózsafutamon induló járműveken nem jelentethet meg sértő, társadalomra veszélyes, hatályos magyar- és Európai Uniós jogszabályba, illetve egyébként jó erkölcsbe ütköző, szexuális tartalmú vagy a Szervezők érdekeit sértő szöveg, kép, ábra vagy egyéb formájú információ. A Szervezők jogosultak a feltételnek nem megfelelő járműveket – akár a rajt előtt – kizárni a Rózsafutamról.

A Rózsafutamon induló járművek szélvédőjének jobb felső sarkába, kívülről fel kell ragasztani a Szervezők által biztosított, a rajtrácson kiosztott rajtszámokat (kb. 20×20 cm). A felragasztott rajtszám a Rózsafutamot követően nyom nélkül eltávolítható!

III. A RÓZSAFUTAM LEBONYOLÍTÁSA

A Rózsafutam rajtsorrendjét a Szervezők állítják össze. A futam részletes technikai menetrendjéről a Szervezők a Rózsafutam online felületein folyamatosan tájékoztatják a résztvevőket az általuk megadott elektronikus elérhetőségen.

A Rózsafutamon a helyszíni regisztráció 2016. június 24-én 15.00 órakor kezdődik, az indulóknak legkésőbb 16.00 óráig fel kell sorakozniuk a Rajtrácson (Szőreg, Bánya u. – Ikon sor) kijelölt helyükön.

A Rózsafutam útvonala: Bánya u. – Szerb u. – Rózsák tere – Hősök tere – Makai út – Szőregi út – Temesvári krt. – Székely sor – Belvárosi híd – Stefánia – Dózsa u. – Tisza L. krt. – Huszár Mátyás rakpart – Tisza Lajos körút teljes hossza – Dózsa u. – Vörösmarty u. – Széchenyi tér.

Az indulást követően a menet a Rózsák terén a köszöntő és a hivatalos rajt idejére megáll (kb. 5 perc). Ezt követően a Rózsafutam az előre meghatározott útvonalon, folyamatosan, megállás nélkül halad a Széchenyi téri befutóig.

A Rózsafutam rendőri biztosítással valósul meg. A Résztvevőknek a felvonulás alatt be kell tartaniuk a rajtsorrendet, a menetben előzni, illetve a menetet elhagyni szigorúan tilos! Esetleges műszaki hiba esetén a meghibásodott járművel jobbra le kell húzódni és a menetet hátulról biztosító rendőrnek, Szervezőnek jelezni kell a megállás tényét.

A Rózsafutam résztvevői a futamot követően a Széchenyi téri Paddock-ban a Szervezők iránymutatásának megfelelően felsorakoznak. A Széchenyi térről a rendezvényt követően, 18.30 órától egyénileg, a közlekedési szabályok betartásával lehet levonulni.

IV. TOVÁBBI RENDELKEZÉSEK

Az induló járműveken elhelyezett szöveges, képi és egyéb információkkal (kivéve a Szervezők által biztosított rajtszám) kapcsolatos összes bejelentési- és törvényi kötelezettség, valamint az esetlegesen azokból eredő vitás kérdések rendezése a Résztvevőt egyénileg, a Rózsafutam szervezőitől függetlenül terhelik.

A Résztvevők vállalják, hogy a mindenkori közlekedési szabályok, valamint a Szervezők iránymutatásának betartásával vesznek részt a Rózsafutamon.

A Résztvevők tudomásul veszik, hogy a Rózsafutamról fénykép- és videofelvételek készülnek, melyeket további jóváhagyása nélkül a Szervezők marketing célokra is felhasználhatnak.

A Szervezők jogosultak a nevezés elutasítására amennyiben

  • a Jelentkező a Nevezési Lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatok megadásával vagy hiányosan töltötte ki
  • az indítani kívánt autó megjelenése nem egyeztethető össze a Rózsafutam szellemiségével;
  • a Jelentkező nem küldi el határidőre a Regisztráció során esetlegesen bekért adatokat, fényképeket, egyéb dokumentumokat;
  • amennyiben a jóváhagyott jelentkezések száma elérte a 60 járművet.

A Szervezők az esetleges elutasításról minden esetben írásban értesítik a Jelentkezőt az általa megadott elektronikus elérhetőségen.

A Szervezők fenntartják a Rózsafutamon indulók számának korlátozásának, az időpont- és útvonal változtatásának jogát! Az esetleges módosításról a Szervezők legkésőbb 2017. június 22-ig írásban, a Résztvevők által megadott elektronikus elérhetőségen értesítik a Résztvevőket.

A Rózsafutam hivatalos elérhetőségei a rozsafutam.hu és a facebook.com/rozsafutam honlapok. A Szervezők a más elérhetőségeken esetlegesen tévesen megjelent tájékoztatásért, információért, valamint az azok felhasználásából eredő károkért semmilyen felelősséget nem vállalnak.